پنیر لیقوان دو نوع گاوی و گوسفندی دارد.
در بازار فروش پنیر ایرانی محلی،پنیر لیقوان گاوی یکی از پرفروش ترین انواع پنیر است که در درجه های مختلف تولید می گردد و برای فروش عرضه می شود.
پنیر لیقوان گاوی بافت سفتی را دارا می باشد که حفره های ریز و زیادی دارد.
پنیر گاوی چربی کمتری نسبت به پنیر گوسفندی دارد و این امر موجب سفت شدن بافت پنیر می گردد.
این پنیر رنگی مایل به زرد دارد.
این پنیر پس از تولید درون حلب های هفده کیلویی بسته بندی شده و آب نمک به آن اضافه می کنند.
آب نمک نقش حفاظت کننده دارد و به سبب محافظت از پنیر به آن اضافه می شود.
همچنین آب نمک موجب رسیدن پنیر می شود.
پنیر گاوی بعد از تولید و انتقال به سردخانه ها نیاز به زمان استراحت دارد.
حداقل زمان مورد نیاز برای رسیدن پنیر گاوی دو ماه است.
پنیر گاوی در مقایسه با نوع گوسفندی آن دارای قیمت مناسب تری می باشد و به همین دلیل فروش بالاتری دارد.
منبع:لبن آرا