برترین لبنیات که باید بدنسازان مصرف کنند

لبنیات منبع غنی کلسیم به حساب می آیند.
این مینرالی است که استحکام استخوان ها را افزایش می دهد و عضلات هم به این ماده معدنی نیاز دارند برای اینکه بهتر منقبض شوند و حتی این مینرال در سوزاندن چربی ها هم مؤثر است.

مطالعات مختلف از جمله مطالعه ای که اخیرا در دانشگاه تنسی انجام شده، نشان داده که دریافت کلسیم بیشتر از طریق محصولات لبنی باعث چربی سوزی بیشتری می شود و بر طبق تحقیقی که در ژورنال کالج تغذیه در آمریکا به چاپ رسیده افرادی که کلسیم بیشتر و محصولات لبنی کم چربی استفاده کردند به دور کمر و باسن کمتری رسیده اند، یعنی چربی کمتری در اطراف شکم آنها باقی مانده.

شیر

شیر پدر تمام محصولات لبنی است(منبع اولیه مکمل های وی و کازئین) شاید در یک روز سرد هیچ چیز به اندازه نوشیدن یک لیوان شیر کاکائو داغ لذت بخش نباشد، ولی آیا دلیل واقعی هم برای نوشیدن شیر وجود دارد؟ البته، به چهار دلیل اصلی:

۱ ) تقویت رشد عضلانی

تحقیقی در دانشکاه پزشکی تگزاس(گالوستون) نشان داد نوشیدن یک لیوان شیر پس از تمرین تولید پروتئین را تقویت می کند، مکانیزمی که مسئول رشد عضلانی است. از آنجا که محققان در این تحقیق شیر را با منابع دیگر پروتئین مثل وی خالص مقایسه نکردند، دشوار است که بتوان به طور دقیق گفت که شیر به تنهایی تا چه اندازه در تقویت رشد عضلات پس از تمرین مؤثر است. به همین دلیل ما پیشنهاد می کنیم در وعده پس از تمرین شیر را با وی مخلوط کنید ولی اگر شیر، تنها گزینه شماست، آنرا به تنهایی مصرف کنید. در ضمن شیر غیر از پروتئین حاوی ترکیبات دیگری است که رشد عضلانی را تقویت می کند. شیر گاو حاوی تمام چیزهایی است که گوساله کوچک برای بزرگ و قوی شدن به آنها نیاز دارد. بنابر این میتوان گفت که همین مواد می تواند در رشد عضلانی شما هم مؤثر باشد. یکی از این مواد IGF-۱ است، یکی از ترکیبات آنابولیک که برای تحریک رشد عضلات ضروری است. مطالعه ای که در ژورنال تغذیه اروپا در سال ۲۰۰۴ به چاپ رسید نشان داد کسانی که شیر می نوشند به طور محسوسی دارای سطوح بالاتر IGF-۱ هستند نسبت به کسانی که همین مقدار پروتئین را تنها از گوشت تامین می کنند.

۲) هیدراته کردن بهتر بدن

پس از تمرین چه چیزی مصرف می کنید؟ یک نوشیدنی حاوی پروتئین، شاید هم یک نوشیدنی انرژی زا؟ یا تنها یک قوطی آب معدنی؟ گذشته از همه اینها بهتر است نوشیدن مقداری شیر را به خصوص پس از تمرینی طولانی در یک روز گرم مد نظر داشته باشید. در مطالعه ای که در ژورنال تغذیه انگلیس به چاپ رسید، افرادی که در طول تمرین مقداری از آب بدن را از دست داده بودند پس از تمرین یکی از این نوشیدنی ها را دریافت کردند: آب، نوشابه ورزشی، شیر کم چربی به تنهایی یا شیر کم چربی با سدیم اضافی. محققان دریافتند افرادی که شیر نوشیدند(با سدیم اضافی یا بدون آن ) بدنشان بهتر هیدراته شد نسبت به کسانی که آب یا نوشابه ورزشی نوشیدند. محققان به این نتیجه رسیدند که سدیم و پتاسیم که به طور طبیعی در شیر وجود دارد مسئول جبران کم آبی است. هر چند که ما پیشنهاد نمی کنیم که پس از تمرین شیر را به تنهایی مصرف کنید، ولی بهتر است پس از جلسه تمرینی طولانی در فصول گرم سال مکمل وی خود را با شیر کم چربی مخلوط کنید.

پنیر کاتیج

پنیر کاتیج، پنیر واقعی و در اصل پنیر تازه است. برای تولید این نوع پنیر تنها آنزیم پنیر(مایع پنیر) به شیر افزوده می شود و این آنزیم باعث می شود که پروتئین کازئین(که تا ۸۰ درصد پروتئین موجود در شیر را تشکیل می دهد) از شیر جدا شود و پس از آب گیری پنیر به دست آید.

۱) غلبه بر کاتابولیسم

پنیر کاتیج نه تنها حاوی مقدار زیادی پروتئین است (۲۸ گرم در هر فنجان) بلکه به طور عمده حاوی کازئین است، نوعی از پروتئین که سرعت هضم پایینی دارد. همین مسئله پنیر کاتیج را به انتخاب مناسبی برای میان وعده قبل از خواب یا هر زمان دیگری از روز که قرار است برای چند ساعت چیزی نخورید تبدیل کرده.

۲) قدرت آمینو اسیدها

علاوه بر اینکه این نوع پنیر منبع غنی پروتئین به حساب می آید، حاوی گلوتامین هم هست، یکی از آمینو اسیدهای مهم که در پروسه های زیادی نقش دارد از تقویت ذخایر گلیکوژن در عضلات گرفته تا افزایش سطح هورمون رشد برای حفظ سلامت سیستم ایمنی و حتی کمک به چربی سوزی.

۳) پنیر سفید

پروسه ساخت پنیر سفید مشابه پنیر کاتیج است ولی پس از آن تحت پروسه های مختلفی قرار می گیرد. از جمله گرما، افزودن باکتری ها برای بستن بیشتر پنیر، تحت فشار قرار دادن، شستن و بسته به نوع پنیر و طعم مورد نظر ممکن است مواد دیگری به آن افزوده شود و مدتی هم نگهداری شود. محصول نهایی دارای عمر طولانی تر نسبت به پنیر کاتیج است، غنی تر است و طعم بهتری دارد.

ماست

یکی از قدیمی ترین و رایج ترین محصولات غذایی سراسر دنیا، ماست با افزودن باکتری های خاص به شیر به دست می آید. این باکتری ها لاکتوز شیر(قند موجود در شیر) را می خورند و اسید لاکتیک از خود پس می دهند، که این باعث سفت شدن شیر و ایجاد طعم ترش ماست مس شود.

۱) بسته پروتئین

برخی کارشناسان تغذیه ماست را به عنوان منبع خوبی از پروتئین پیشنهاد می کنند. ولی از آنجایی که ۲۵۰ گرم ماست تنها حدود ۱۲ گرم پروتئین دارد، اگر بخواهید حدود ۳۶ گرم پروتئین از این منبع به دست آورید مجبورید سه برابر این مقدار یعنی ۷۵۰ گرم ماست مصرف کنید که معادل سه لیوان ماست است. ولی راه ساده تری هم وجود دارد، اینکه یک یا دو پیمانه پروتئین وی به یک لیوان ماست بیفزایید. فقط مراقب درصد چربی آن برای قبل یا بعد از تمرین باشید.

۲) باکتری‌های مفید

شاید تصور کنید باکتری های موجود در ماست ممکن است برای شما مضر باشند، ولی سیستم گوارش و روده های شما نه تنها توسط این باکتری ها پشتیبانی می شود، بلکه در واقع بر وجود مقدار زیادی از باکتری ها متکی هستند که بخشی ازآنها از طریق غذاهایی که مصرف می کنید جذب می شوند. نتایج برخی تحقیقات پیشنهاد می کند که مصرف غذاهایی که حاوی این باکتری های مفید است می تواند به آرایش پرزهای دیواره روده کمک کند. با اینکه تحقیقات هنوز ادامه دارد، ولی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد وجود مقدار مناسب و متنوع باکتری های موجود در روده کوچک مزایای زیاد و مختلفی دارد، از کاهش ریسک سرطان کولن گرفته تا تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش کلسترول. مهم تراز همه اینها این است که به سلامت سیستم ایمنی شما کمک می کند و این به معنای جذب بهتر مواد مغذی از جمله آمینو اسیدهاست.

۳) ماست‌های میوه ای

به دلیل اینکه ماست در مدت زمان کوتاهی ترش می شود، تولید ماست های میوه ای رواج زیادی یافته، این نوع ماست ها اغلب با افرودن میوه و شکر زیاد به ماست تولید می شود که سطح کربوهیدرات آنرا به شدت افزایش می دهد. مطمئن شوید که جدول غذایی ماست های میوه ای را به دقت بخوانید یا راه بهتر این است که از ماست های میوه ای بدون چربی بلافاصله پس از تمرین استفاده کنید یعنی زمانی که عضلات شما به کربوهیدرات نیاز دارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را به اشتراک بذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email

پست های پیشنهادی