دوغ کفیر باعث بالا بردن قدرت سیستم ایمنی بدن می شود

دوغ کفیر

دوغ کفیر چیست؟

دوغ کفیر یک نوشیدنی ترش و گازدار و یک فرآورده حاصل از تخمیر شیر است.

دوغ کفیر نوعی نوشیدنی پرکالری و غنی از باکتری های پروبیوتیک، اسید لاکتیک، الکل، کلسیم، پروتئین، ویتامین ها به ویژه گروه ویتامین های B و ریز مغذی ها است.

نوعی دوغ تخمیری خوش‌طعم است که از شیر و نوعی قارچ درست می‌شود. دانه‌های کفیر نوعی قارچ زنده هستند که درست شبیه یک مخمر عمل می‌کند و باعث تخمیر شیر می‌شوند فرآیند تخمیر باعث می‌شود، دوغ کفیر طعم ترش داشته باشد که البته ترشی آن به معنی خراب‌شدن دوغ نیست. در صورتی‌که قارچ به‌مدت بیشتری داخل شیر قرار بگیرد، دوغ غلیظ‌ تر و ترش‌تر می‌شود.

علاوه بر باکتری های مفید، کفیر مملو از ریز مغذی های بسیار حیاتی برای تک تک سلول های بدن ما می باشد که در کمتر مواد غذائی وجود دارد. موادی مانند:

 بیوتین

 ویتامین K2

 ویتامین های گروه B

 IgE

 آنتی باکتریال ها و ضد قارچ های طبیعی مانند Lactic Acid dextrorotatory

انواع آمینو اسید های کمیاب و مواد مفید دیگری که تاثیر شگرفی در ایجاد سلامتی و افزایش طول عمر خواهند داشت.

خواص درمانی کفیر :

 اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک

 هضم راحت تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن

 افزایش حرکات دودی روده و درمان یبوست

 مقوی برای زنان باردار، شیرده و مسن

 غنی از کلسیم، فیبر و پروتیئن

 جلوگیری از بیماری پوکی استخوان

 درمان آلرژی ها

بالا بردن قدرت سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا

 ترشح بزاق دهان

 درمان اسهال و ضد عفونی کننده محیط روده

 درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپر اکتیویتی

 درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمی توانند شیر بخورند

 درمان فشار خون

مصرف کفیر برای چه کسانی مضر است؟

با اینکه خواص کفیر زیاد است، اما نوشیدنی مطلوبی برای همه افراد به شمار نمی‌آید. گرچه اغلب مصرف کنندگان کفیر بدون هیچ نگرانی می‌توانند هر روز سراغ آن بروند، اما مثل هر ماده دیگری، گروهی از افراد باید با احتیاط بیشتری آن را مصرف کنند:

  • کودکان زیر یک سال امکان نوشیدن شیر گاوی را ندارند و شیر مادر هم به اندازه کافی باکتری پروبیوتیک دارد؛ به همین دلیل نیازی به رساندن پروبیوتیک‌های موجود در کفیر به بدن آنها وجود ندارد؛
  • اگر به ایدز یا بیماری‌هایی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کنند دچار هستید، قبل از مصرف کفیر با پزشکتان مشورت کنید. شاید باکتری‌های مفید آن هم برای شرایط خاص شما دردسرساز شوند؛
  • اگر به بیماری‌های خودایمنی دچار هستید، قبل از مصرف کفیر با پزشک مشورت کنید. شما هم مثل کسانی که به ضعف سیستم ایمنی دچار هستند، به احتیاط بیشتری نیاز دارید؛
  • کفیر با کازئین ساخته می‌شود و اگر این ماده را از رژیم غذایی‌تان حذف کرده‌اید، بهتر است سراغ کفیر هم نروید؛
  • برخی از افرادی که کفیر را مصرف می‌کنند، یبوست و درد شکمی را گزارش کرده‌اند. اما همه مصرف کنندگان این ماده مفید به چنین عوارضی دچار نمی‌شوند. اگر شما هم با مصرف کفیر دچار چنین عوارضی شدید موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید.

منبع : کالہ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را به اشتراک بذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email

پست های پیشنهادی