تفاوت پنیر لیقوان و تبریز در نوع شیر مصرف شده برای تولید پنیر می باشد.
برای تولید پنیر لیقوان از شیر گوسفند استفاده می شود.این شیر دارای مقادیری از شیر بز نیز می باشد.
اکثرا همه ما انواع پنیر سنتی را که به سبک لیقوان و با شیر گوسفند تولید می شوند را با نام پنیر لیقوان می شناسیم.البته تولید کنندگان و افرادی که سر و کارشان با پنیر است به خوبی انواع پنیر لیقوان را تشخیص می دهند.
در این میان پنیری با نام پنیر تبریز گاها با نام پنیر لیقوان به دست مشتری می رسد.این پنیر به سبک پنیر لیقوان و با شیر گاوی تولید می شود.
در ادامه مطلب به تفاوت میان این دو پنیر می پردازیم.
تفاوت ظاهری پنیر تبریز و پنیر لیقوان:
-رنگ پنیر تبریز متمایل به زرد می باشد اما رنگ پنیر لیقوان کاملا سفید است.
-حفره های داخل پنیر تبریز زیاد و خیلی کوچک است اما حفره های پنیر لیقوان بزرگ و به تعداد کم می باشند.
-قالب بندی پنیرهای لیقوان همیشه بزرگ می باشند ولی پنیر های تبریز در قالب های کوچک تری تولید می شوند.
«تفاوت ظعم و عطر پنیر لیقوان و پنیر تبریز»
پنیر لیقوان:
-حاصل شده از شیر خالص گوسفندی تولید شده در چراگاههای خود رو وگیاهان وحشی کوهستان سهند لیقوان است.
-آب مورد استفاده جهت تولید این پنیر از چشمههای سرشار و معدنی لیقوان و بدون کمترین آهک و نمکها و رسوبها است.
-طعمی بسیار ترد و خوشمزه دارد.
-خرد شدن هنگام برش
-دارای حبابهای انگشت شمار بخصوصی در اندازههای عدس در داخل پنیر است.
-پر چرب است.
پنیر تبریز:
-گاهی از شیر گاو یا شیر مخلوط گاو و گوسفند تولید میشود.
-دارای رنگ متمایل به زرد می باشد.
-کیفیت پایین تری نسبت به پنیر لیقوان دارد.
-هنگام برش و حمل و نقل خرد می شود.
-دارای نرمی و سفتی نامتعادلی می باشد.
-حبابهای بسیار ریز و اسفنجی شکل دارد.
منبع:آراز پخش تنکا