پنیر تبریزی با شیر تازه و با کیفیت گاو تهیه می شود.هر چه شیر مصرفی تازه تر باشد پنیر به دست آمده به مراتب با کیفیت تر خواهد بود.همچنین طعم آن بهبود می یابد.
شاید شما هم بخواهید در آشپزخانه منزل خودتان پنیر درست کنید.اما چطوری؟
به چند روش می توان این پنیر را تهیه نمود.
«طرز تهیه پنیر تبریزی با مایه پنیر»
مواد لازم:
-شیر تازه گاو: 1کیلوگرم
-مایه پنیر: 1/2قاشق چای خوری
شیر را بجوشانید.سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.به قدری که دمای آن کمی بیشتر از دمای بدن باشد.قدم بعد ریختن مایه پنیر است.پس از آن صبر کنید تا شیر به پنیر تبدیل شود.(زمان لازم جهت تهیه 15 دقیقه است)
«طرز تهیه پنیر تبریزی با ماست»
مواد لازم:
-شیر تازه گاو: 1کیلوگرم
-ماست: 4قاشق غذاخوری
قبل از شروع کار درون یک آبکش پارچه نازکی قرار دهید.ابتدا شیر را بجوشانید.پس از آن که جوشید شعله را کم کنید.در همین حین 4 قاشق غذاخوری ماست را اضافه کنید و 7 دقیقه هم بزنید.تا زمانی که شیر بریده شود.سپس آن را از آبکشی که در ابتدا گفته شد رد کنید.پس از رد کردن پارچه را روی پنیر بکشید.
به مدت 4 الی 5 ساعت جسمی سنگین بر رویش قرار دهید تا آب از آن خارج گردد.در آخر پنیر را قطعه قطعه کنید و درون آب نمک نگهداری نمایید.
البته نکته ای درباره تهیه آب نمک وجود دارد.باید آب نمک جوشیده شود.بعد از آن که خنک شد،نمک به آن اضافه گردد.
«طرز تهیه پنیر تبریزی با سرکه»
مواد مورد نیاز:
-شیر تازه گاو: 1کیلوگرم
-سرکه: 3قاشق غذاخوری
مانند روش قبل ابتدا درون یک آبکش پارچه نازکی قرار دهید.شیر را بجوشانید.سپس شعله اجاق را خاموش کنید.بعد از آن 3قاشق غذاخوری سرکه را اضافه کرده و هم بزنید تا شیر بریده شود.پس از بریده شدن آن را از درون پارچه و آبکش رد کنید.پارچه را بر رویش بکشید.
به مدت 4 الی 5 ساعت جسم سنگینی بر رویش قرار دهید تا که آب خارج گردد.در نهایت پنیر را قطعه قطعه نموده و در آب نمک نگهداری کنید.
«نکاتی برای بهبود و بالا بردن کیفیت پنبر حین تهیه آن»
1.اگر دورتا دور ظرف پنیر چرب گردد پنیر خشک نمی شود.
2.ممکن است حین جوشاندن شیر ته بگیرد.در این حالت به ازای هر یک لیتر 1/8 (قاشق چای خوری)نمک اضافه کنید.
3.ممکن است بخواهید از ته گرفتن شیر هنگام جوشیدن پیشگیری کنید.می توانید حین جوشاندن به ازای هر یک لیتر 1/8 قاشق چای خوری شکر بریزید.
4.آبی که جوشاندیم اگر گرم و بی نمک باشد،پنیر سفت شده را نرم می کند.
5.اگر آبی که جوشاندیم سرد و بی نمک باشد،پنیر نرم شده را سفت می کند.
6.جهت طعم دار کردن پنیر،اسانس مورد مورد نظر را به یک دستمال آغشته کنید.پنیر را به مدت 6 ساعت در آن دستمال قرار دهید.
7.جهت سوراخ شدن پنیر،دستمالی را به سرکه انگور آغشته کنید.پنیر را به مدت 6 ساعت در آن دستمال قرار دهید.
8.جهت نگهداری پنیر به مدت طولانی،آن را داخل آب ماست قرار دهید.
منبع: سوران